Hej, jag heter Magdalena….

DSC_0744
Nu kom det.

Pappret från Skatteverket med namntillägget.
Nu heter jag officiellt också Magdalena.
Jag har smygändrat lite på olika mejlutskick, och olika e handels konton. Började lite redan när jag la på brevet i December. Arbetet med att byta ut massa praktiska saker startar nu också. Körkort, färdskrivarkort, YKB kort, Pass, ID kort och så vidare.
På ett sätt är det lite skönt även om det kommer kosta några kronor för nu kan man ju få bättre bild på dem och som stämmer mer överens med verkligheten.

varför lägger jag till ett namn?
Min kvinnliga identitet är så pass stark och en stor del av mitt liv och tillvaro så det är ett naturligt steg för mig. Inte för att jag har eller haft problem men de tillfällen man är Magdalena utseendemässigt känns det inget bra att ha ett ID kort med en manlig identitet. Legitimation visar man ändå på många olika ställen, vid olika betalningar, hämta paket, osv.

Ny steg i tillvaron, nya steg på resan.