Kategorier
Personligt

Vecka 7

Tiden går fort och vi är redan på vecka 7 efter diagnosen.
Livet rullar på och förra veckan hade jag en bokad läkartid med endokrin. Känslan innan var att det var lite en formalitet innan jag skulle få mina efterlängtade hormoner och äntligen komma igång med medicineringen.

MEN TJI FICK JAG…..

ett av proven som var PSA test var lite för högt. Övriga prover var bra.

PSA är inte något ”cancerämne” som kommer från en tumör,  utan ett äggviteämne, ett enzym, som finns naturligt i kroppen även hos friska män. 
PSA produceras i prostatakörteln och finns i hög koncentration i sädesvätska och gör det lättare för spermierna att röra sig.
En del av det PSA som tillverkas läcker ut i blodet. Även helt friska män har därför små mängder PSA i blodet. 

https://www.cancerfonden.se/om-cancer/undersokningar/psa-test?gclid=CjwKCAjwlrqHBhByEiwAnLmYUIH7nTpBgd5SZ0oVPSjr-rCtnbjXZ1I376q565oDNYC4ymp2ZM8QxBoC4yIQAvD_BwE

Testet låg på 4 och gränsvärdet är 3. det är inte jättehögt men läkaren tyckte att det måste kollas upp innan vi går vidare då OM det skulle vara något som inte är bra så kan det bli värre när man tar bort testosteron och tillför Östrogen.

Just där och då när jag hörde om allt runt omkring PSA och prostata och anledningar till det så fastnar hjärnan på cancer.. Självklart. Det är ju det man hör.. en av 15 olika anledningar.

Jag har varit i utredning i 2 år och väntat många år innan och föll på målsnöret så att säga. Det tog en stund att resa sig upp.. ett par dagar faktiskt. Jag har några superbra kollegor jag kunde bolla med och några av de närmsta närmsta vännerna, och ni anar inte hur glad jag är att ha er och ert stöd.

Jag förstår ju varför och att det är nödvändigt att kolla upp, och insåg då att nu kommer det bli mer väntan. När en hormonbehandling blir aktuell vet jag inte idag men vi har ändå lagt grund med typ och doser och annat.
Jag såg i spåkulan att jag kommer att få en tid hos urologen i september.. väntan är ju livets prövning.
Igår skuttade hjärtat till när jag hade ett brev från karolinska men blev lika besviken när det bara var en faktura.
men så idag när jag kom hem så hade jag fått ett brev, svar på remiss och en tid, redan nästa vecka, och jag måste ta ett blodprov till. så torsdagen kommer börja med provtagning och sen blir det en helg och en halvvecka innan besöket till Urologen för att få domen.

Mina rädslor är fortfarande att det skall vara något som gör att jag inte få starta behandlingen men så klart vill jag inte ha några komplikationer.

tröstshoppade en klänning här nedan, som en tröst.

Ny klänning

26 maj till 14 juli

Klart
Diagnos
Remisser
Blodprov inför spara könsceller
Blodprov inför endokrin
Besök på fertilitetsmedicin /spara könsceller
Tandläkare – forskningsprojekt -klart 1 av 3

pågående
Gruppterapi
Endokrinologen

Väntar -datum bokade
Logoped -bokad
hudmottagningen -bokad
urolog – bokad

Remiss som jag väntar på
Kirurgsamtal
Rättsliga rådet (byte av juridiskt kön) tidigast februari 2022