feelgoodmovies

Hur kan såna där filmer som liksom drar hjärtat ur kroppen på en kallas för feelgoodmovies. 

för man får insikter och nytt ljus på tillvaron?
att man inser saker om sig själv som leder till något gott. 

Man hoppas ju.

flickr och virusvarning

Jag brukar ondgöra mig över yahoo och deras tekniska förutsättningar men det grundar sig en hel del på typen av meddelanden som innehöll dickpics eller vad män ville göra sexuellt med mig. Detta fenomen har dessvärre flyttat till andra typer av sociala medier också.

MEN.. yahoo som köpte upp bildtjänsten Flickr. Jag har ett konto och har lagt in en del bilder för att spara som en tidsaxel i mitt liv då jag laddat upp sen ”the beginning” så att säga, men nu låg den lite i träda sen förra hösten av olika orsaker. Fick för mig att logga in idag och möttes av virus meddelande. 

Slutledning är att.. ha ett bra antivirusskydd, var försiktig med länkar och andra filer som ”laddas ner” .

Klicka inte på okända länkar i epost och är något för bra för att vara sant så är det ofta det.. 

Riktigt dålig sida

Ville testa en av de ”seriösa” sidorna, och efter nästan en vecka tröttnade jag.

  1. man kan bara ange kön man eller kvinna för sin profil.
  2. trots att jag angav att jag sökte kvinna blev jag bara besökt av män.
  3. de brev jag fick var från män
  4. de flirtar jag fick var av män

tröttsamt. #Happypancake må vara gratis men en riktigt usel sida.
dating-pa-natet-gratis-dejting-traffa-singlar-happypancake

Kilon, gram och ören

Förra veckan fattade jag efter en del tänkande ett beslut att försöka på allvar att minska några kilon.
Jag har under en lång tid funderat på hur, på vilket sätt, osv,  men nu var jag redo att ta steget. Valet föll på aftonbladets viktklubb. bland annat för att de har en lätt app, menyförslag, och jag har vänner som lyckats bra.

dmrmsauz7iu4e9cakd2y6q-vk-logo-outline-rgb-400x86__5_

För mig är det ju precis det det handlar om. jag ska ha viljan. Inget någon annan, och inte för någon annan.
Jag vill inte banta, jag vill ha koll på vad jag äter, äta nyttigare, äta bättre, minska på onödigt intag av fet och onyttig mat.
Det kostar en slant men förhoppningsvis flyttas det från det onyttiga till det nyttiga. ekologisk mat och nyttigare mat kostar mer, inbillar jag mig. fast slår man ut det på vad skräpet kostar blir det nog inte så stora skillnader i längden.

Efter en vecka har det inte gjort någon större effekt alls, gick ner ett kilo som jag gick upp igen. Hade nog lite väntat mig det eftersom det går ut på att äta vanlig mat men med kalorikoll. Jag är heller måttligt intresserad av träning, rättare sagt inte alls. Gillar att gå promenader, cykla och sån vardagsmotion, och det är nog en anledning till att vågen inte rör sig.

14370204_10154038703780892_2608832753329817866_n
Det positiva är att jag äter frukost vilket jag sällan gjorde tidigare, en kopp kaffe och sen in i vardagen, till mer frukt och mer grönsaker.
Läsk har jag syndat lite denna vecka men det är väl en liiiten övergångsperiod inbillar jag mig. Har bara druckit två glas denna vecka, inget godis och definitivt inte något av min last, Chips.

När sockersuget kickar in blir det någon frukt, vindruvor eller juice. Visst lär det ju vara en sockerbomb det med men nånstans ska man ju börja.

varför.

jag vill må lite bättre. få mer energi, ork och jag vill inte gå upp ytterligare en storlek i kläder.
När jag flyttade till Sthlm år 2007 vägra jag nånstans runt 63-65, hade 38-40 i kläder, nu är jag mer stillastittande på arbetet och är uppe på strl 44.
mitt mål är inte att komma tillbaka till där jag var för 10 år sedan utan mer en liten bit.

Skönt ibland att stanna upp, känna efter och tänka till

Följande text skrev jag i ett facebook inlägg när jag var bortrest från stan för et tag sedan, men jag kände att jag vill förlänga det lite och förtydliga några skrivningar så jag gör detta som ett nytt inlägg här.

Semestern närmar sig slutet och det är dags att kliva in i vardagen igen.
Det är ju lätt att dra massa klyschor men det stämmer ju att man ofta är fastnar i samma spår/hamsterhjul.
Det går runt, samma rutiner, samma sak om och om igen. När man låser upp bilen på morgonen och får känslan att jag gjorde det här precis nyss, fast det kanske var dagen innan.

Man vaknar, kliver upp, borstar tänder, brer sina smörgåsar, åker till jobbet,  jobbar, åker hem, förhoppningsvis en massa måste som fixas, man sätter sig en kortis i soffan och tvärslocknar (repeat).
Trots detta är jag en sån människa som funkar bäst med rutiner. Blir lätt vimsig annars utan organisation.

Jag kan inte påstå att jag har någon slags negativ pulshöjande med högre andningsfrekvens känsla i kroppen för jag kan faktiskt längta tillbaka lite till det som är vardag. (vill inte säga ångest för det är något helt annat).

En del i det är väl att man har folk omkring sig, det sociala biten.
Att man är behövd, bekräftelsen.

Två delar man inte kan få påfylld i nån relations-poke-stop som singel och utan familj.
Vännerna gör så klart en del men det blir inte samma sak i långa loppet. Det finns alltid bitar som bara en relation kan tillföra.

Dessvärre är en bit av livet som transperson ganska komplex när det gäller att komma till relationspunkten, och det är svårt att finna någon som accepterar, gemensam attraktion och lockar fram mer av den kvinnliga sidan så mycket att man vill ingå något djupare relationsmässigt.

För att du inte drunkna i frierier från kärlekssökande män vill jag bara poängtera att inte är intresserad av det. Egentligen har ingen att göra med vad min sexuella läggning är och jag gillar inte att klassa in i fack men eftersom det ska bli extra tydligt får jag nog skriva det som lesbisk transkvinna.

Tyvärr verkar det inte som att det inte lönar sig att man visar sitt ärliga jag, visar upp sina bästa sidor och att man verkligen blottar sitt innersta.
Att man kommit till och förbi den punkt där man hittar sig själv, och det är få förunnat att göra det.

Har sedan en tid tillbaka fullständigt tappat tron till och för nätdejtingsidor, både seriösa och ”oseriösare”, för det är dessvärre bara de oärliga och bekräftelsetörstande personerna man blir kontaktad av.

Jag hoppas att livets väg hittar lite nya spår snart, men trots detta är jag glad att jag vågat, vågar, leva mitt liv, gå min väg och göra det fullt ut för min egen skull och att det nån gång lönar sig.
Känns som det vore dags ?.

Jag är redo för av höstens utmaningar.

Vår och dags att röra sig igen

Jag är verkligen en periodare när det gäller träning, eller jag gillar inte alls att träna. Jag gillar att promenera och cykla. Det är skönt. Har aldrig gillat gym eller springa.

På SVT såg jag ett inslag om olika träningsappar och det som fick mig att avinstallera Endomondo som jag hade förut var att den hela riden låg och skickade data om ens position utan att man själv ser eller vet om det.
Mer om testerna finns på Råd och Rön.

Nu testar jag runtastic igen ett tag får vi se 🙂

radoron

Nya kontakter

Jag ska inte neka till att jag blivit bränd på internet, man har gått på många nitar under åren på olika sidor och på MSN och andra chatt program. Det är så lätt för personer att inte stå för vilka de är eller under tidens gång byta agenda.

keep-calm-and-press-the-ignore-button

Jag har blivit väldigt likgiltig, och blir mer och mer, till kontaktförsök de senaste åren. Det har varit så många och jag har nog sett det mesta i den vägen.
Väljer mer och mer att klicka på ta bort eller ignorera på kontaktförfrågningar, och det är uteslutande från män. Oavsett vilken nationalitet. I det här fallet är det totalt ointressant, så länge man förstår vad de skriver.
Ibland får jag jättelånga, gissningsvis kärleksfulla meddelanden för det avslutas på sånt sätt att jag tror det, och det kan vara på tex. italienska, spanska, eller arabiska som jag absolut inte kan.

detta fenomen är gansak intressant tycker jag att man förutsätter..

  1.  att jag kan deras språk
  2. att JAG är intresserad av dem för att de är det av mig
  3. det är enbart i syfte av sexuell njutning för den som skriver
  4. vi ska bli vänner trots 600 mil avstånd

 

För mig är vänskap en sak mellan två personer som man kan vårda och utveckla på olika sätt. Jag tycker oftast inte det ger så mycket att ha en digital vänskap, klart att vissa personer blir vänner på något slags sätt, men inte en sån riktig vänskap. Det blir ändå en  mer lite ytlig sådan.
Självklart har det ett syfte och en vinst i att lätt utbyta tankar och idéer, och dela gemensamma upplevelser med likasinnade och chansen att man bor i samma stad är inte så stor. Inom transcommunityt är det som jag tidigare också skrivet finns en massa skam, ångest, hemligheter men den där ”i watch your back” vänskapen finns inte på det sättet.

Jag missar säkert många trevliga personer ute i världen när jag ignorerar men jag har inte ork att sitta och småchatta för andras skull, jag tar av min tid, mitt liv. Vad ger det mig att diskutera vilken typ av underkläder jag gillar med en man på andra sidan jorden eller vad jag jobbar med med en okänd människa. Jag vet vad jag tycker om och vad jag trivs i. Vill jag dela med mig gör jag det på någon av mina öppna kanaler. Blogg, instagram eller Flickr.

vänförfrågningar från okända personer på Facebook.
Nej ledsen men det är en privat kanal för mig och jag släpper uteslutande in folk som jag har träffar på riktigt eller såna jag vet vilka det är via bekanta, på riktigt….

självklart blir jag glad för uppmärksamheten men har personerna som skriver inte bild, ingen information om sig själva, ett tydligt sexuellt utgångsläge och lite andra parametrar så är jag ledsen, jag väljer knappen..

transvänlig shopping

Ja.. ibland får jag frågan om bra butiker att handla i om man är trans*.

Det är absolut ingen fara om man beställer på nätet.
Ingen som bryr sig vad man beställer och i vilket namn. De på postutlämningen vet inte heller vad som är i paketen. kör hårt!

Om man vill gå till en fysisk butik då?
Jag har handlat både som kille och som tjej. Klart det sistnämnda är lättare om man köper damkläder men jag har alltid fått hjälp om jag behövt. Ingen höjer på ögonbrynen. Allt från City till galleriorna runt Stockholm.
Fungerar bra i allt från H&M till Kjell och Co.
Några ställen som alltid varit lite extra trevliga är Hunkemöller och Sephora i Täby.

Sätta ord på känslorna

Det här med att skriva blogg går ju så där och är väldigt i perioder. Jag har inte riktigt tid och orka att sitta ner varje dag och skriva en massa, men ibland behöver jag få ner och ur mig tankarna.

När jag träffar gamla eller nya bekanta så får jag ju en del frågor om mig själv och mitt liv. Det är väl naturligt då det faller utanför ramarna till en del.
Har inte så mycket emot frågor heller om det är på rätt sätt och många gånger får det mig att tänka till och fundera över mig själv.
I stort sätt lever jag väl som vilken singelperson i Stockholm. Jag diskar, bäddar, tvättar, jobbar och en massa annat.

En av de funderingar som kommit är vad är det med kläder och smink som gör att man förändras?
Är ju genetiskt man och blir ändå tillfreds och så att säga hel inombords med smink och kvinnliga kläder. Förändras jag alls? Är det min manliga tid som är en roll? Många gånger känns det så. För mig är inte det kvinnliga något sexuellt som det är för många andra, visst det med att vara till freds och ro i själen kan ha synergieffekter men det är en helt annan sak.

DSC_1371

Är det värt all tid och energi och inte minst pengar.

Absolut är det det. Jag är nog lite shoppaholic för visst ger det tillfredsställelse att komma ur en butik med en påse. inte överdrivet mycket shopping men ändå. Jag har så jag klarar mig 🙂 Det som är eftersatt hos mig är väl den manliga garderoben som jag i stort sätt aldrig använder. Det finns vissa fördelar med uniformsyrke, man behöver inte köpa i onödan.

Problemen uppstår ju när man är i den sitsen att man ”måste” vara sin manliga del tillsammans med människor som inte känner till Magdalena eller kanske inte skulle acceptera det. Visserligen händer det inte så ofta men det händer.

När du träffar någon?

Tyvärr sällan det händer men eftersom jag nästan enbart går ut som Magdalena så är det väl ganska givet från början. Helt klart är det väl att en blivande partner måste kunna acceptera den delen av mig då den är stor och en viktig bit av vem jag är.
Jag ser ju bara stora fördelar i det 🙂

 

error: Content is protected !!