transvänlig shopping

Ja.. ibland får jag frågan om bra butiker att handla i om man är trans*.

Det är absolut ingen fara om man beställer på nätet.
Ingen som bryr sig vad man beställer och i vilket namn. De på postutlämningen vet inte heller vad som är i paketen. kör hårt!

Om man vill gå till en fysisk butik då?
Jag har handlat både som kille och som tjej. Klart det sistnämnda är lättare om man köper damkläder men jag har alltid fått hjälp om jag behövt. Ingen höjer på ögonbrynen. Allt från City till galleriorna runt Stockholm.
Fungerar bra i allt från H&M till Kjell och Co.
Några ställen som alltid varit lite extra trevliga är Hunkemöller och Sephora i Täby.

Mitt nya vrålåk.

Jag har känt ett jag att jag saknat att cykla.
Gjorde det massor förr innan jag hade bil. När jag bodde på ”landet”. Har länge drömt om att ha en damcykel med korg. för länge sedan trampade jag runt på farmors gamla gröna 2 växlade men det var ändå inte samma känsla som med den här nya.

Premiärturen gick till en av mina bästa väninnor och lite fika innan jag åkte hem igen. en liten tur på lite över milen.
cykel

En tisdag

I går köade jag för däckbyte. Som min bästa väninna sa ” bra val av dag ”. Lite så jag jobbar. Det tog bara lite över en timma av väntan. 200 kronor och tio minuter senare satt sommargummit på.

Idag är en ledig jobbdag som jag kallar dem för planeringsmöte. Ska passa på att hinna med annat också när jag ändå är inne i datasystemet.

Först lite shopping. Hårnät och hårsnoddar   

ur en soffpotatis synvinkel

jag är nog inte skapt för att träna och kuta runt i leran utan mer att ligga och njuta och äta vindruvor…

hur som helst tog jag mig i kragen nu och det släppte efter bara ett par gånger medeltiden ligger nu under 10 min/km. Kändes som om man flög fram idag.. i dont really get it.. =)

Mäter med www.runkeeper.com

första jobbveckan

så var man igång igen efter semestern med jobb. Full fart och upp i sadeln på en gång. Arbetsbelastningen ökade markant samma dag som jag kom tillbaka, vilket iofs var lite väntat. Jag är inte direkt ett fan av morgonpass men det är sån man får ta. Blev även ett nattpass, vilket kan vara skojigt då och då.

Dagens fundering är om det är värt det så jag inte kan sova. Även om jag lägger mig direkt när jag kommer hem och är trött o allt sånt så sover jag ett par timmar och vaknar. Har jättesvårt att komma somna och sova mina behövliga 8 timmar som jag känner att jag mår bra av. I morgon den här andra veckan har jag eftermiddag och kvälls jobb vilket är lite bättre sömn mässigt.

Hur som helst.. även om jag inte bloggar och twittrar så mycket så lever jag och låter bankerna gnugga händer när kronorna tickar in..

Vardags klurande

De senaste dagarna har varit både bra o dåliga. Många små saker drar ner det totala. Är väl dumt att klag. Som vanligt gör man ju det utan att tänka dig för. Man har mat. Tak över huvudet. Frisk och så vidare. Vi kör på lite till.

Storstadsproblem

ett problem i storstaden är ju trafiken. Det är svårt att ta sig fram med bil och annat.
Jag åker jättegärna både tunnelbana och buss, men ibland vill man ändå känna friheten att färdas själv. Har funderat ibland på att skaffa något lite sommar åkdon, förutom bilen. Lämpligst är ju nån form av scooter el moppe.
Självklart skulle ju en rosa passa bra.

och sen måste man ju ha Hjälm.. vad skulle inte passa bättre än……

>what a day.. (yesterday)

>
Vilken dag och vilket lyft jag hade igår. Tänk att bara klippa sig kann göra så mycket.
på nåt sätt kom hela personligheten fram och varenda liten cell kom i harmoni. Att jag inte fattat det tidigare. Nya intryck och nya perspektiv kommer man också fram till..
Livetär för kort för att man ska gå och hålla tillbaka.

nåväl tillbaka i sadeln och in i arbetsveckan igen och jobb o möten.
ibland känner jag mig fast i tillvaron då man inte kan leva med den kvinnliga sidan i vardagen men jag tror att nya möjligheter kommer att öppnas. Det är en stark inre känsla som säger mig det.. frågan är bara när den börjar släppa.

for my English subscribers.. I had a really wonderful day yesterday, every bit of my body is in harmony. at a haircut can do so much for everything.. back to work and meetings.

>

Dagens outfit – test från Mobilen.
äntligen fick jag tummen ur och fick mig in framför spegeln. Just nu är det tiptop.
man mår som en prins…..sessa.

ska ut på lite ärenden..

error: Content is protected !!