Kilon, gram och ören

Förra veckan fattade jag efter en del tänkande ett beslut att försöka på allvar att minska några kilon.
Jag har under en lång tid funderat på hur, på vilket sätt, osv,  men nu var jag redo att ta steget. Valet föll på aftonbladets viktklubb. bland annat för att de har en lätt app, menyförslag, och jag har vänner som lyckats bra.

dmrmsauz7iu4e9cakd2y6q-vk-logo-outline-rgb-400x86__5_

För mig är det ju precis det det handlar om. jag ska ha viljan. Inget någon annan, och inte för någon annan.
Jag vill inte banta, jag vill ha koll på vad jag äter, äta nyttigare, äta bättre, minska på onödigt intag av fet och onyttig mat.
Det kostar en slant men förhoppningsvis flyttas det från det onyttiga till det nyttiga. ekologisk mat och nyttigare mat kostar mer, inbillar jag mig. fast slår man ut det på vad skräpet kostar blir det nog inte så stora skillnader i längden.

Efter en vecka har det inte gjort någon större effekt alls, gick ner ett kilo som jag gick upp igen. Hade nog lite väntat mig det eftersom det går ut på att äta vanlig mat men med kalorikoll. Jag är heller måttligt intresserad av träning, rättare sagt inte alls. Gillar att gå promenader, cykla och sån vardagsmotion, och det är nog en anledning till att vågen inte rör sig.

14370204_10154038703780892_2608832753329817866_n
Det positiva är att jag äter frukost vilket jag sällan gjorde tidigare, en kopp kaffe och sen in i vardagen, till mer frukt och mer grönsaker.
Läsk har jag syndat lite denna vecka men det är väl en liiiten övergångsperiod inbillar jag mig. Har bara druckit två glas denna vecka, inget godis och definitivt inte något av min last, Chips.

När sockersuget kickar in blir det någon frukt, vindruvor eller juice. Visst lär det ju vara en sockerbomb det med men nånstans ska man ju börja.

varför.

jag vill må lite bättre. få mer energi, ork och jag vill inte gå upp ytterligare en storlek i kläder.
När jag flyttade till Sthlm år 2007 vägra jag nånstans runt 63-65, hade 38-40 i kläder, nu är jag mer stillastittande på arbetet och är uppe på strl 44.
mitt mål är inte att komma tillbaka till där jag var för 10 år sedan utan mer en liten bit.