Veckan som gått…

Förra veckan var en inledning på en ganska intensiv period just nu på jobbfronten. 
Efter lite påskledigt drog jag igång med däckbyte på bilen, och en intervju av en tjej som håller på med en C-uppsats om hur transpersoner representeras i nyhetsartiklar. 

sedan jobbresa och utbildning i Karlstad. 

Flattr this!

Sista torsdagen i september 

Kastade mig ut i höstigt väder idag för att åka på en konferensdag, som blir lite fortsättning på förra föredraget som jag och en kollega hade på jobbet. 

Dagens utomhus outfit plus paraply 

Flattr this!

Trans*

Hittade denna bild på ett Instagram konto jag följer som heter trans_gendeer

trans

Är det en bra väg att gå? Byta ord för att skapa ett ”paraply” istället för att förvirra Cis människor som inte vet och kan alla begrepp.
Svårigheten är att leva sin egen definition och att få omgivning och samhälle att göra det samma.

Flattr this!

Vardags projekt

Jag får ofta beröm för att jag är snyggt och propert klädd. Jag har väl hittat min stil i det jag trivs i och det jag gillar.

Jag brukar oftast hitta nån sak, plagg eller klädplagg som jag brukar utgå ifrån för att planera hela outfit och utseende.

I slutet av maj är jag bjuden på dop och jag har börjat planera lite i huvudet och den här gången tänkte jag utgå från skorna.  Ljusblå blir temat, ska hitta en riktigt vårigt matchande klänning..

 

Flattr this!

Det där med dejting..

Har insett att jag har nog gjort mitt när det gäller relationer.  Verkar inte ens i den singeltätaste staden i Sverige hitta någon som är intresserad på allvar.

Trött på att bli bränd av folk som leker med mina känslor och bara utnyttjar en för sitt eget bekräftelse behov.

Har provat nätet på olika sätt och går man på krogen får man i bästa fall de där alkoholtankade hetrokillarna efter sig som jag inte har det minsta intresse av. Visserligen är det samma på nätet.

Nåja. Innerst inne hoppas jag på att bli överbevisa nångång.

Flattr this!

Hej, jag heter Magdalena….

DSC_0744
Nu kom det.

Pappret från Skatteverket med namntillägget.
Nu heter jag officiellt också Magdalena.
Jag har smygändrat lite på olika mejlutskick, och olika e handels konton. Började lite redan när jag la på brevet i December. Arbetet med att byta ut massa praktiska saker startar nu också. Körkort, färdskrivarkort, YKB kort, Pass, ID kort och så vidare.
På ett sätt är det lite skönt även om det kommer kosta några kronor för nu kan man ju få bättre bild på dem och som stämmer mer överens med verkligheten.

varför lägger jag till ett namn?
Min kvinnliga identitet är så pass stark och en stor del av mitt liv och tillvaro så det är ett naturligt steg för mig. Inte för att jag har eller haft problem men de tillfällen man är Magdalena utseendemässigt känns det inget bra att ha ett ID kort med en manlig identitet. Legitimation visar man ändå på många olika ställen, vid olika betalningar, hämta paket, osv.

Ny steg i tillvaron, nya steg på resan.

Flattr this!

Dags för vardag

Efter en skojig helg med många glad stunder och massa trevliga vänner var det åter dags att komma in i vardagen igen. Det gick ju så där.

Det är lätt att vända dygnet till sena nätter men att få energin att gå upp tidigt är värre. Somna en söndagskväll vid 22 och gå upp kl 4 är inte den bästa starten, men så är det.

Tur man kan tänka tillbaka på en trevlig helg på många olika sätt.

DSC_2605

Första dagen efter mitt jobb komma ut upplevelse har på intet sätt blivit något annat än den super trevliga fredagen.

Några frågor har det så klart varit och det har jag inte några problem med. Det är alltid så, och så länge de är kloka och respektfulla.

Flattr this!

error: Content is protected !!